mentes élet

mentes élet

2015. október 12., hétfő

Göngyölt csirkemell bulgurral

Göngyölt csirkemell bulgurral, joghurtos uborkával


Hozzávalók a húshoz:


-1 kg csirkemellfilé
-1 csomag szeletelt bacon
- 2 db laktózmentes tömlős sajt / laktózmentes medve sajt
- 2 lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- negyed kiló laktózmentes túró
- só
- fehér bors
- fogpiszkáló
- kacsazsír

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, besózzuk.
A túrót az apróra vágott lila hagymával, fokhagymával, és egy kis sóval összekavarjuk. A csirkemell szeletekre sajtot nyomunk, belerakjuk a túró tölteléket, föltekerjük, áttekerjük a baconnel és megszúrjuk fogpiszkálóval. Kizsírozott tepsibe rakjuk a hústekercseket és lefedjük alufóliával.
Készre sütjük.

Köretnek : bulgur (kétszeres vízben, 15 perc ) vagy ki mit szeret


joghurtos uborka:

- 1 db kígyóuborka
- 1 laktózmenetes joghurt
- morzsolt kapor
- só
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk és lereszeljük. Ráöntjük a joghurtot, belevágjuk a fokhagymát majd sóval és morzsolt kaporral ízesítjük. ( ha lehet egy órát állni hagyjuk, mert úgy jobban összeérnek az ízek)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése