Most kettő az egyben recept lesz :)
Ez a pogácsa tej és gluténmentes
Hozzávalók:
- 20 dkg burgonya (főtt, áttört)
- 15 dkg rizsliszt
- 6 dkg liga margarin (növényi)
- 1 db M-es tojás
- só
- 5 g sütőpör (gluténmentes)
- víz
- tojás kenéshez
- növényi sajt (én violife-ot használtam)/szezámmag
Elkészítés:
A megfőtt burgonyát áttöröm a margarinnal együtt. Amikor kihűlt hozzá teszem a sütőporos, sós lisztet, beleütöm a tojást és öntök hozzá egy kis vizet, hogy összeálljon.
A tésztától ne ijedjünk meg, mert elég lágy és óvatosan kell vele dolgozni.
Rizslisztes deszkán kinyújtom kb. 5 mm vastagságúra és késsel hosszúkás formákat vágok. Megkenem tojással és szórok rá reszelt sajtot vagy szezámmagot és sütőpapíros tepsire rakom őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15--20 percig sütöm:
Pizza: ugyanebből a tésztából készül, csak a kinyújtott tésztát nem vágom kisebb darabokra. Itt arra kell figyelni, hogy a tészta lágysága miatt ne legyen nagy a pizzánk, mert nem fogjuk tudni áttenni a sütőre. Az enyém egy sütis tányérnyi nagyságú. A kinyújtott tésztára ezután mehet a feltét és be a sütőbe :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése