Hozzávalók:
a tésztához:
- 8 tojásfehérje
- 25 dkg kókuszreszelék
- 4 evőkanál rizsliszt
- 7 dkg porcukor (xilit,eritrit)
a krémhez:
- 8 tojássárgája
- 1 dl kávé
- 5 dkg eritrit
- 1 ek. rizsliszt
- 125 g növényi margarin
- 1 cs. vaníliás pudingpor (gluténmentes)
- 3 ek. eritrit
- 4 dl rizstej
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kókuszreszelékkel, liszttel és porcukorral.( én fele-fele arányban használtam xilitet és eritritet) (kávédarálóval lehet porcukrot csinálni vagy kristálycukrot használunk, de akkor a félig fölvert tojásfehérjéhez adjuk). Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon barnulásig sütjük ( kb 10 perc)
Gőz fölött folyamatos kevergetés közben sűrű krémet főzünk a tojássárgájából, kávéból, rizslisztből és az 5 dkg eritritből. Ezután a pudingport fölfőzzük a 3 ek. eritrittel és a 4 dl rizstejjel. Mind a két krémet hagyjuk kihűlni majd alaposan összekeverjük őket és a 125 g margarint. Ezután a kihűlt tésztára kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése