Zöldárpa
Ami nagyon fontos a zöldárpánál, hogy glutén mentes, ezért glutén érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják! De maga a gabona (gersli néven szokták boltokban árulni) már glutén tartalmú.
A zöldárpa egy igazi vitamin- és ásványianyag -bomba. Multivitaminok helyett tökéletes megoldás lehet. Erős antioxidánsként védi a testet a szabad gyökök ellen, lassítja a sejtek öregedését. Rákos megbetegedések esetén is kiváló az orvosi kezelés mellett alkalmazva.
Cukorbetegeknek is ajánlott, ugyanis normalizálja a vércukorszintet és pozitívan hat a hasnyálmirigy működésére
Használata elengedhetetlen a tisztító böjtök, fogyókúrák alatt. Magas rosttartalmával lazítja a székletet, jó hatással van a bélpanaszokra, helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt.
Gyulladáscsökkentő hatású és felgyorsítja a sebgyógyulás folyamatát.
A zöldárpát már kapszula formában is meglehet vásárolni, de otthoni csíráztatásra is van lehetőség.
A kapszula szedésénél viszont figyelni kell a napi elegendő folyadékmennyiség bevitelre a magas rosttartalom miatt (min. napi 2 L).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése