Vaníliás-diós mentes süti :)
Hozzávalók:
A tésztához:- 8 tojásfehérje
- 1 ek. eritrit
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg rizsliszt
- 1/4 csomag sütőpor (kb. 3 g és figyeljünk, hogy gluténmentes legyen)
A krémhez:
- 4 tojássárgája
- 2 csomag bio vaníliás puding
- 4 dl rizstej
- 25 dkg liga margarin (laktóz és tejfehérjementes növényi margarin)
- 7 dkg eritrit (porcukor formában)
A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg eritrit
Elkészítés:
A tésztához 2 ek. eritrittel, negyed csomag sütőporral forró vízben kikeverünk 15 dkg darált diót, majd hozzáadunk 5 dkg rizslisztet és a végén a kemény habbá vert 8 tojásfehérjét. Piskótát sütünk belőle.
A krémhez 4 tojássárgáját, a 2 csomag vaníliás pudingport 4 dl rizstejben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Eközben a 25 dkg margarint 7 dkg eritrittel habosra keverjük és miután a puding kihűlt, összekeverjük.
4 tojásfehérjét 10 dkg eritrittel gőz fölött kemény habbá verjük.
Végül összeállítjuk a süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése