GLUTÉNMENTES ROPOGÓS
Hozzávalók:
100 g barna rizsliszt
50 g kölesliszt
fél tk. szódabikarbóna
só
1 tojás
olívaolaj
víz
ízlés szerint a tetejére magvak, sajt
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük (én a szódabikarbónát pici citromlével fel szoktam pezsgetni). Bele ütöm a tojást, pici víz és olaj ( míg szépen össze nem áll).
5 percig pihentetem majd kinyújtom ( a tészta elég ragadós, a nyújtódeszkát és kezünket is jól lisztezzük). A kinyújtott tésztából rövid csíkokat vágtam. A tetejét ízlés szerint meg lehet tojással kenni és magvakkal, sajttal megszórni.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése