Glutén, laktóz és élesztőmentes kenyér
( candida diétázóknak is )
Hozzávalók:
-15 dkg rizsliszt-5 dkg kukorica liszt
-5 dkg hajdina liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- egy nagyobb marék lenmag/szezámmag ( kihagyható, ha nincs otthon )
-1 natúr laktózmentes joghurt
- 0,5 dl olívaolaj
- só ízlés szerint
- langyos víz ( kb 1 dl, hogy lágy tésztát kapjunk)
A liszteket összekeverjük a szódabikarbónával a sóval és a magokkal. Ezután beleöntjük az olajat és a joghurtot, kicsit összekeverjük és annyi langyos vizet öntünk, hogy lágy tésztát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt formába helyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ha nyersnek látjátok, még 5 percre visszatehetitek.
Ilyen lett az én kenyerem :)
Aki eheti és teheti, tegyen bele egy púpozott kanál ,darált diót is.
VálaszTörlésGizus