Alapanyagok
Cukor helyettesítésére:
- xilit (nyírfacukor) (én a legtöbbször ezt használom)
-eritrit
-stevia
-rizs szirup
-agavé
-kókuszvirág cukor
Tejtermékek helyettesítésére (tejcukor érzékenyeknek):
- laktózmente tej/tejföl/joghurt/túró/vaj
-pannónia sajt, ementáli sajt
(0,1 g cukrot tartalmazó sajtok a laktózmentesek)
Tejtermékek helyettesítésére (tejfehérje érzékenyek, paleo diétázóknak)
-kókusztej
-mandulatej
-rizstej
-zabtej
-rizstejszín
-zabtejszín
Lisztek:
-kukorica liszt (ez a legolcsóbb)
-hajdina liszt
-burgonya liszt
-mandulaliszt
-kókuszliszt
-rizsliszt
-amaránt liszt
- stb. ( az interneten még rengetek féle paleos, glutén mentes liszt megtalálható)
Kakaó helyett karobpor
Én is a xilitet használom, nincs mellék íze és még kevesebb is(fele) elég belőle, mint a nád-, vagy répacukorból.
VálaszTörlésGizus