Burgonyasaláta majonéz nélkül
Hozzávalók:
- 10 db közepes burgonya- 2 laktózmentes joghurt
- 2 laktózmentes tejföl
- 2-3 fej hagyma
- só
- bors
- xilit
- citrom
A burgonyákat héjában megfőzzük. Közben a tejfölöket, a joghurtokat egy kisebb tálban összekeverjük és ízlés szerint ízesítjük a sóval, xilittel, borssal és egy kevés frissen facsart citromlével.(aki a mustárt nem szeretné kihagyni belőle az dijoni mustárt használhat, mert abban eredetileg nincs cukor )
A kész krumplikat meghámozzuk. A hozzávalókat egy tálba rétegezzük (krumpli-kevés só-hagyma- öntet).
Ha egy fél napig állni hagyjuk, akkor az ízek jobban össze érnek és ízletesebb.
Kóstoltam és pont olyan volt, mint az ,,eredeti" recept alapján készült.
VálaszTörlés