mentes élet

mentes élet

2017. március 27., hétfő

Kávé szelet

Férjemmel minden reggel kávéval indítjuk a napot, ezért úgy döntöttem, hogy sütök kávés sütit készítek :) (természetesen ez is glutén-, cukor- és tejmentes, sajnos a tojást ebből a süteményből nem lehet kihagyni, mert ez az egyik alapanyag)




Hozzávalók:

a tésztához:


  • 8 tojásfehérje
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 7 dkg porcukor (xilit,eritrit)

a krémhez:

  • 8 tojássárgája
  • 1 dl kávé
  • 5 dkg eritrit
  • 1 ek. rizsliszt
  • 125 g növényi margarin
  • 1 cs. vaníliás pudingpor (gluténmentes)
  • 3 ek. eritrit
  • 4 dl rizstej

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kókuszreszelékkel, liszttel és porcukorral.( én fele-fele arányban használtam xilitet és eritritet) (kávédarálóval lehet porcukrot csinálni vagy kristálycukrot használunk, de akkor a félig fölvert tojásfehérjéhez adjuk). Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon barnulásig sütjük ( kb 10 perc)

Gőz fölött folyamatos kevergetés közben sűrű krémet főzünk a tojássárgájából, kávéból, rizslisztből és az 5 dkg eritritből. Ezután a pudingport fölfőzzük a 3 ek. eritrittel és a 4 dl rizstejjel. Mind a két krémet hagyjuk kihűlni majd alaposan összekeverjük őket és a 125 g margarint. Ezután a kihűlt tésztára kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése