200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
Kk. szódabikarbóna
Fél evőkanàl só
Fél evőkanàl eritrit
1 tojàs
20 g olvasztott növényi margarin
0,5 dl növényi tej
Először a szàraz hozzàvalókat jó alaposan összekeverjük. Majd hozzàadjuk a tojàsat, az olvasztott ( de nem forró) vajat és a növényi tejet. Alaposan összedolgozzük. 10 percet pihentetjük, majd lisztes deszkàn kinyújtjuk a tésztàt.
A sós ropogóshoz köröket szagattam ki és hosszúkàs téglalapokat vàgtam ki, amit megkentem tojàssal és megszórtam szezàmmaggal.
A virslishez nagyobb téglalapokat vàgtam amibe bele tekerem a virslit. Került bele még ketchup, mustàr, növényi sajt ízlés szerint. Tetejüket tojàssal megkentem, szezàmmaggal megszórtam
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 -20 perc alatt készre sütötte.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése