mentes élet

mentes élet

2025. június 18., szerda

Sós finomságok ( sós ropogós, virslis kifli)
Teljes kiőrlésű lisztből

Tészta alap: 


 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

Kk. szódabikarbóna

Fél evőkanàl só

Fél evőkanàl eritrit

1 tojàs

20 g olvasztott növényi margarin

0,5 dl növényi tej 

Először a szàraz hozzàvalókat jó alaposan összekeverjük. Majd hozzàadjuk a tojàsat, az olvasztott ( de nem forró) vajat és a növényi tejet. Alaposan összedolgozzük. 10 percet pihentetjük, majd lisztes deszkàn kinyújtjuk a tésztàt. 

A sós ropogóshoz köröket szagattam ki és hosszúkàs téglalapokat vàgtam ki, amit megkentem tojàssal és megszórtam szezàmmaggal.

A virslishez nagyobb téglalapokat vàgtam amibe bele tekerem a virslit. Került bele még ketchup, mustàr, növényi sajt ízlés szerint. Tetejüket tojàssal megkentem, szezàmmaggal megszórtam

Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 -20 perc alatt készre sütötte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése