Paleo virslis batyu
2 dkg útifűmaghéj
2 dl víz
1 tojàs
1 ek. olívaolaj
10 dkg tàpiókakeményítő
6 dkg szezàmliszt
fél tk. Szódabikarbóna 1 tk. citromlével kipezsegtetve
Só és bors ízlés szerint
5 db adalékmentes virsli kettévàgva
Paleolit ketchup/ mustàr
Elkészítés: az útifűmeghéjat és a vizet összekeverjük, pàr percre félre rakjuk. Miutàn zselés àllagot kapunk, hozzàadjuk a tojàst, az olívaolajat, liszteket, szódabikarbónàt, sót, borsot és kézzel alaposan összegyűrjuk. Kb. 5 dkg-os darabokat tépünk belőle, amit tenyérnyi méretűre lapítunk ( vizes kézzel dolgozzunk) Megkenjük mustàrral/ketchuppal, beletesszük a virsli két és felhajtjuk a tészta két oldalàt. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokon, előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése